Ontdek het allerlaatste echte en het kleinste bewoonde eiland van Zuid-Holland. Vol natuur, weidsheid, rust en wildernis. Beleef de weemoed in de Oude Polder, begroet onverstoorbare grazers op de slikken in het Haringvliet. Ervaar het unieke Tiengemeten. Hier staat de tijd even stil. Vaar naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Waar de bever en de zee-arend wonen. Rond de gezellige haventjes is van alles te beleven, voor jong en oud.

Hollands glorie

varen naar tiengemeten

Er zijn van die plekken in eigen land die je gezien moet hebben. Tiengemeten bijvoorbeeld. Een gek stukje Nederland. En tegelijk o zo Hollands. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Proef de sfeer van het Hollandse platteland van toen. Bezichtig de musea, gevestigd in monumentale boerenhoeves. Kijk uit over de rivier en het weidse vlakke land. En strijk daarna neer voor een heerlijk drankje op een terrasje bij restaurant Herberg Tiengemeten of eet een heerlijke pannenkoek bij restaurant Pannenkoeken bij Hèlène.


 

tiengemeten wildernis

De wildernis in

Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Alleen aan de noordkant van het eiland rijdt soms een auto of een fiets. Verder hebben wandelaars het rijk alleen. Kies een gemarkeerde route langs de mooiste plekjes. Of ga zelf op expeditie in de uitgestrekte wildernis. Het bezoekerscentrum is een ideale uitvalsbasis. Op het eiland mag overal worden gewandeld. Er zijn drie verschillende wandelroutes uitgezet. Het informatiecentrum van Natuurmonumenten is gevestigd in de schuur Marguarithehoeve, nabij de aanlegplaats van de veerpont.

 

tiengemeten speelnatuur

Op avontuur in speelnatuur

Speelnatuur is een natuurparadijs met water, zand, flauwe oevers en veel meer. Hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door tunnels kruipen. Dat kan allemaal op de verschillende speeleilanden en in Waterrijk. De elementen uit de natuur zijn je speelgoed. Je kunt hier heerlijk ravotten en daar word je vies van. Uiteraard zijn er douches aanwezig. Vergeet je geen schone kleren mee te nemen?

 

tiengemeten ukkieUkkie-eiland: voor de kleinsten

Met water, zand, flauwe oevers en ondiepe beekjes is Ukkie-eiland een natuurparadijs voor de allerkleinsten. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje. Het houten paviljoen biedt beschutting tegen zon en wind en is een prima basiskamp voor jonge avonturiers. Douches, toiletten en de kiosk voor eten en drinken zijn vlakbij.
Eiland de Tiengemeten

Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland. Het werd bij de gemeentelijke herindeling in 1984 deel van de gemeente Korendijk, maar was voor die tijd gesplitst tussen Goudswaard en Zuid-Beijerland. De naam duidt op de grootte: een gemet is een oude landmaat van ruim 0,4 hectare. Tiengemeten is 7 km lang en 2 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter. Het eiland was oorspronkelijk grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nat natuurgebied.

tiengemeten lucht

Spelregels Speelnatuur

In Speelnatuur Tiengemeten kun je je heerlijk uitleven in de natuur. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van andere bezoekers hebben we een aantal regels opgesteld. Zo houden we het plezierig voor ons allemaal.

Let op: de hond mag mee het eiland op, maar niet bij Speelnatuur naar binnen.
Let op: spelen in het water? - Kans op zwemmersjeuk

Tip: schone kleding en handdoek

Speelnatuur is een natuurparadijs met water, zand, flauwe oevers en veel meer. Je kunt hier heerlijk ravotten en daar word je vies van. Er zijn douches aanwezig, maar neem ook schone kleding, schoenen en een handdoek mee!

Bron: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten

 

Over Happy Boats sloepverhuur

Happy Boats Sloepverhuur is onderdeel van Snoekbaars Bootverhuur en is een initiatief van Aad Lansbergen en EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs Poort van Zeeland) van het eerste uur en met zijn jarenlange ervaring met recreatief varen durven wij gerust te zeggen dat ook jij enthousiast zal zijn over de sloepen en boten die door hem zijn geselecteerd.

De boten en sloepen zijn direct beschikbaar vanuit de haven van Hellevoetsluis. Deze haven ligt naast EuroParcs Poort van Zeeland. Activiteiten "Snoekbaarsvissen op het Haringvliet..." en "Varen naar de Tiengemeten" zijn onderdeel van het evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie op het park.

Contactgegevens

EuroParcs Poort van Zeeland
Parkweg 2
3221 LV  Hellevoetsluis

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Kijk dan op de contact-en-vragen pagina of
mail met onze receptie:
E-mail: info@resortpoortvanzeeland.nl