harderwijk molen thumbVaren naar Harderwijk is nog steeds heerlijk varen op het water, maar wel met een doel! Na 45 minuten genieten van het kabbelende water op het veluwemeer kun je gemakkelijk aanmeren in de haven van Harderwijk. In het culinaire havenstadje met ongeveer 45.000 inwoners proeft u nog de rijke historie. De stadsmuur, de herenhuizen en gebouwen van de voormalige universiteit en het klooster kenmerken een lange geschiedenis. In de oude gebouwen zijn nu winkels, restaurants, galeries en culturele organisaties gevestigd. Aan de kust van Harderwijk ligt het strandeiland met de gezellige boulevard. Het strandeiland is een unieke plek, pal naast de oude binnenstad, met veel vertier.

Activiteiten in Harderwijk

Elk jaar zijn er vele evenementen zoals het Festival de Nieuwe Hanze in mei, de Aaltjesdagen in juni en het cultureel festival Lalaland in mei. Daarnaast is Harderwijk ‘Sinterklaashoofdstad’ met allerlei activiteiten als de goedheiligman in ons land is. In het Dolfinarium verwelkomen de zeezoogdieren u met spetterende shows. De Zwaluwhoeve is één van de meest populaire wellnesscentra van Nederland. Op de Vischmarkt kunt u heerlijk eten in één van de vele toprestaurants. De ondernemende, open en ontspannen sfeer van de stad in een mooie omgeving nodigt u uit onze gastvrije stad voor een kort of langer verblijf te bezoeken!

Bron harderwijk.nl

Kijk voor meer ideeen op de website van Heerlijk Harderwijk.

Aanmeren in Harderwijk

Er zijn meerdere mogelijkheden om aan te meren in Harderwijk. In de vissershaven kunnen passanten aanmeren. Mocht daar onverhoopt geen plek zijn kun je in knarland aanmeren. Kijk voor de meest recente informatie even bij de havensectie op de website van harderwijk.

Huisregels havens van Harderwijk

  • Hinderlijk lawaai is in onze havens niet toegestaan; dit verstoort het plezier van anderen.
  • Het is verboden om onderhoud te plegen aan uw vaartuig indien risico bestaat van vervuiling van het oppervlaktewater.
  • Honden moeten in Harderwijk altijd aan de lijn, m.u.v. de hondenrennen en losloopgebieden. Voor meer informatie de pagina honden.
  • De gemeente is niet aansprakelijk voor schade aan personen of goederen of voor verlies of diefstal van een goed.

Het volledige havenreglement hangt in het havenkantoor.

Havenmeester
De havenmeester is te vinden in het havenkantoor onder het Stadhuis:
's morgens: 7.30 - 12.00 uur
's middags: 13.30 -17.00 uur

Voor dringende zaken is de havenmeester te bereiken op tel. 034-14 11 339 of 06 53 94 70 24.

Bron: harderwijk.nl

Over happy boats sloepverhuur

Happy Boats Sloepverhuur is onderdeel van Snoekbaars Bootverhuur en is een initiatief van Aad Lansbergen en Eurparcs vakantieparken. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren van het eerste uur en met zijn jarenlange ervaring met recreatief varen durven wij gerust te zeggen dat ook jij enthousiast zal zijn over de sloepen en boten die door hem zijn geselecteerd.

De boten en sloepen zijn direct beschikbaar vanuit Europarcs Bad Hoophuizen. Varen op het Veluwemeer draagt bij aan een nog betere beleving van je vakantie op dit park.

 

Contactgegevens

Europarcs Bad Hoophuizen
Varelseweg 211
8077 RB Hulshorst

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Neem dan contact op met onze receptie
T: 088-070 8090